מנטורינג

"הניסיון הוא פנס שאינו מאיר אלא את הדרך שבה כבר עברנו" קונפוציוס

מה פירוש מנטורינג?

המושג מנטור, וממנו גזירת – מנטורינג, לקוח מתוך המיתולוגיה היוונית. אודיסאוס מלך איתקה, טרם צאתו למסע שצפוי היה להימשך שנים ארוכות, הפקיד את בנו הבכור טלמאכוס, בידי חברו ויועצו הנאמן מנטור. תפקידו של מנטור היה לדאוג לבן טלמאכוס, לשמור עליו ולהיות אחראי על חינוכו, עד שובו של אביו. מכאן, ודורות רבים קדימה, השתרש המונח.

בימינו אנו הכוונה לחונכות שבה המנטור רותם את הידע והניסיון שלו לטובת הלקוח, על ידי מתן ייעוץ נכון, קשרים, והעברת ידע במקביל לעידוד ותמיכה אישית. המטרה המרכזית של מנטור מהסוג שאני מציעה היא לטפח את הקריירה המקצועית של מקבל ההדרכה.

מה אני מציעה

מנטורינג ליזמים

מיועד למי שנמצא בשלב טרום הקמת המיזם או בשנה הראשונה להקמתו.

כמי שהייתה חלק מגרעין המייסדים בחברות סטארט אפ מצליחות כמו גלילאו ואנאפורנה, יש לי את הניסיון, הידע והחוויה, כיצד לבנות תשתיות להצלחה.

התשובות לשאלות כמו איך בונים חברה? איך מתמודדים עם רשויות? שותפים – כן / לא / מי כן / מי לא? איך מגייסים כסף ומה ההבדל בין המקורות השונים ומתי לגייס? מהן טעויות נפוצות בשנה ראשונה וכיצד להימנע מהן ? איך בונים ערך? איך בונים DNA של חברה ולמה זה חשוב? שאלות אגו, טייטלים, אופציות, תקציב, מענקים, מבנה ארגוני, דיווח ובקרה  וכיוצ"ב הן שיבנו את תשתיות הארגון, את איכותן ואת היכולת שלהן לשמש את החברה לאורך זמן. להתנהלות בשנה הראשונה תהיה השפעה קריטית (ואני לא מגזימה) על סיכויי החברה להצליח.

מנטורינג למנהלים

מיועד למנהלים בארגון, בכל הדרגות.

במציאות של חברות הי טק היום, כמנהלים תרגישו שזה בעצם כמו לנהוג במכונית מירוץ על הכביש תוך כדי שאתם סוללים אותו, ולנצח.

כך שלהיות מנהל, להוביל צוות או לדעת להתנהל בארגון זאת מלאכה לא פשוטה. ניהול זה מקצוע – וכמו כל מקצוע צריך להתפתח וללמוד איך לעשות אותו נכון. אחת המטרות במנטורינג למנהלים היא קודם כל לסייע לך כמנהל, לראות את המציאות, את היכולות ,האפשרויות והפערים בין המקום שבו אתה כעת והיכולות שלך לבין המקום אליו אתה שואף להגיע ומה תרצה לרכוש / לחזק , לשם כך.

מנהלים מתמודדים עם סוגיות כמו ניהול זמן, הנעת עובדים, עבודה תחת לחץ, עמידה ביעדים, ניהול ישיבות, עבודת צוות, ניהול יעיל של עבודה מרחוק, האצלת סמכויות, שיתוף, תגמול עובדים, קליטה יעילה של עובדים, האומץ לפטר, דימוי עצמי, פוליטיקה ארגונית ועוד ועוד.

כדי להתמודד עם סוגיות אלו אתה נדרש לגמישות מחשבתית, יצירתיות, חשיבה אסטרטגית, אינטליגנציה רגשית, כושר מנהיגות ומיומנויות רבות נוספות אותך ניתן לרכוש ו/או לתרגל.

איך יעבוד תהליך המנטורינג?

  • נאפיין את הנקודה בה אתה נמצא כעת.
  • נגדיר צרכים, ונברר מה תרצה להשיג בשנה הקרובה
  • נבנה תוכנית פעולה שתיתן מענה לצרכים בהתאם לנקודה בה אתה נמצא כעת. תהיה לנו התוכנית הגדולה ויהיו לנו אתגרי היום יום, ויחד ניתן להם מענה. נתמודד עם תוכנית הגדולה – באמצעות משימות אותן נקדם ממפגש למפגש. ובאירועים השוטפים  – נתמודד באמצעות ניתוח הארוע ובחירת מענה מיטבי תוך כדי זמן המפגש. 

זהו תהליך מתמשך של למידה ועשייה, שבו לניסיון יש מקום שכישורים לא יוכלו לתת.

התשתיות נבנות וכשהן יציבות ואיתנות תוכל להשית עליהן את כל החלומות העסקיים והמקצועיים אל ההצלחה הנכספת.

כמה זמן נמשך תהליך מנטורינג?

משך התהליך נגזר מהמטרות שנקבע, מהתפתחות הקשר ומאילוצים חיצוניים, והוא שונה ממקרה למקרה. בהכללה ניתן לאמר  שתהליך מנטורינג נמשך בין 3 ל – 20 פגישות.
תהליך מנטורינג "קלאסי" נמשך לאורך 6 – 12 חודשים, תחילה במפגשים שבועיים ובהמשך, אחת לחודש. מעבר לפגישות האישיות, התהליך יכול לכלול, גם שיחות טלפון, מיילים ווטסאפים וכל תקשורת חלופית נוספת, לפי בחירתך.